Events

"Παράβαση" στο Μπαράκι της Διδότου 2/6/2023

Κανείς δεν έφτασε ψηλά ακολουθώντας τους κανόνες.
Ο τραγουδοποιός "κλέβει" το μικρόφωνο και ακροβατεί καθισμένος στο πιάνο του.
Συνεργοί σε αυτήν την πειρατεία ο ΣΑΚΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ στην κιθάρα και στα φωνητικά η ΔΑΦΝΗ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ.
Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, τραγούδια από τα "Φώτα Σκιάς" και πολλές, ολοκαίνουριες δημιουργίες, του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΑ πριν ακόμα περάσουν στο στούντιο και στα κανάλια.
Στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης όπως πάντα, η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΥ.
Στο ανανεωμένο Το Μπαράκι της Διδότου - Πολυχώρος Πολιτισμού την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 21:30.
Φωνή & Πιάνο: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
Κιθάρα: ΣΑΚΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Φωνητικά: ΔΑΦΝΗ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ
Είσοδος: 8€
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3642990 (14:00 - 22:00)
Διδότου 3, Κολωνάκι
#ToBarakiTisDidotou #ΤοΜπαράκιΤηςΔιδότου

Παράβαση  13/5/2023

Κανείς δεν έφτασε ψηλά, ακολουθώντας τους κανόνες. Ο τραγουδοποιός «κλέβει» το μικρόφωνο και ακροβατεί καθισμένος στο πιάνο του. Μαζί του, μια επίλεκτη ομάδα μουσικών, αλλά και φωνών, συνεργούν σε αυτήν την πειρατεία. Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, τραγούδια από τα Φώτα Σκιάς και πολλές, ολοκαίνουργιες δημιουργίες, του Βασίλη Αντωνά, που θα ακουστούν δημόσια για πρώτη φορά, πριν ακόμα περάσουν στο στούντιο και στα κανάλια. Στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, όπως πάντα, η Κατερίνα Νικολούτσου
Βασίλης Αντωνάς (πιάνο & φωνή), Σταύρος Παργινός (cello), Σάκης Στάικος (electric guitar), Άγγελος Σκέμπρης (bass), Ανδρέας Κάπουλας (drums), Χρύσα Κλεισιάρη (φωνητικά), Δάφνη Παγουλάτου (φωνητικά).

Guests: Αιμιλία Σαρρή & Γιάννης Γεωργάνος 

Σάββατο 13 Μαΐου στις 21:00

Γυάλινο Up Stage
(Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη 171 21)
Τηλέφωνο κρατήσεων 2109315600

 


Είσοδος 10€ και 5€ κρασί/μπύρα

https://www.viva.gr/tickets/music/basilis-antonas-parabasi/

 


Σαν και πρώτα
7/5/2022

Η εμβληματική Αιμιλία Σαρρή και ο πολυσχιδής Γιάννης Γεωργάνος, συναντιούνται σε μία παράσταση, όπου τον πρώτο λόγο έχει η ατμόσφαιρα. Με αναφορές σε μεγάλες στιγμές του Ελληνικού πενταγράμμου, αλλά και με επιλογές από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Αντωνά (Φώτα Σκιάς, Μικρός Ήρωας, 2021), η παράσταση γεφυρώνει το χθες και το αύριο του Ελληνικού τραγουδιού, με τρόπο λιτό αλλά και ανεπιφύλακτο.

Τραγούδι : Αιμιλία Σαρρή & Γιάννης Γεωργάνος

Πιάνο-ενορχηστρώσεις : Βασίλης Αντωνάς

Cello : Σταύρος Παργινός

Κιθάρα : Νίκος Παπαδόπουλος

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Κατερίνα Νικολούτσου

Παρουσίαση Δίσκου Φώτα Σκιάς
22 / 10 /2021

Ένας δίσκο στον οποίο συμμετέχουν ξεχωριστές φωνές, που ενώνουν το χθες και το σήμερα του τραγουδιού.
Ο συγκινητικός Γιάννης Κούτρας, η σπάνια εμφανιζόμενη Αιμιλία Σαρρή, ο "μακρινός ξάδερφος" Θοδωρής Κοτονιάς, η ρομαντική Πέννυ Μπαλτατζή, ο ξεχωριστός Παντελής Θεοχαρίδης, ο ηλεκτρικός Μιχάλης Κακέπης, η πολλά υποσχόμενη Μαρία Αλαμανή - Ναθαναηλίδου και ο φέρελπις ερμηνευτής Γιάννης Γεωργάνος.
Ο Βασίλης Αντωνάς ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις την μουσική του πορεία, με ένα ξεχωριστό album που φανερώνει το εύρος της μουσικής του έκφρασης. Τα τραγούδια του έχουν έναν πλούσιο λυρισμό που άλλοτε εκφράζεται ρομαντικά, άλλοτε ηλεκτρικά ή ακόμα και με λαϊκό ήχο.
Παραγωγός και πολύτιμος συνεργάτης στην προσπάθεια του ο καταξιωμένος άνθρωπος της δισκογραφίας Άγγελος Σφακιανάκης, με τις ιστορικές συνεργασίες και παραγωγές που έμειναν κλασικές.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό το ταξίδι για τον πρώτο δίσκο, έπαιξε η music coach του τραγουδοποιού, Κατερίνα Νικολούτσου, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια του εγχειρήματος.
Τα "Φώτα Σκιάς" κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως.

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα λειτουργήσει ως Αμιγής Χώρος, το προσωπικό του θεάτρου είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του COVID-19
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
Πιστοποιητικού νόσησης

Στίγμα 12 / 5 / 2018

Μετά τα «Φώτα Σκιάς» και το «Ταξίδι ϛο Strombolicchio”, ο Βασίλης Αντωνάς επιϛρέφει με τον Λέανδρο και την Αριϛέα, ϛο Γυάλινο Upstage. Το πρόγραμμα αποκρυϛαλλώνει την μέχρι τώρα πετυχημένη λιγατούρα της ομάδας, δίνοντας με ακόμα περισσότερη ακρίβεια το ϛίγμα που τους έφερε μέχρι εδώ και που θα τους πάει μέχρι την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά ϛο προσεχές μέλλον. Δείγματα αυτής της δουλειάς, σε ϛίχους και μουσική Βασίλη Αντωνά, ενδεχομένως να παρουσιαϛούν κατά τη διάρκεια της παράϛασης. Κεντρική θεματική παραμένει η παράλληλη με τον ακροατή συνδετική εξέλιξη του καλλιτέχνη μέσω διαδικασιών αποκρυπτογράφησης.

Στο τιμόνι της καλλιτεχνικής και γενικότερης διεύθυνσης, όπως πάντα, η διευθύντρια του Μουσικού Παράθυρου, Κατερίνα Νικολούτσου, η οποία και αρνήθηκε στην πρόταση που αναφέρεται σε αυτήν να χρησιμοποιηθεί το σύμβολο «ϛ», αντί των γραμμάτων «στ».

Ταξίδι στο Strombolicchio
14 και 21 /10 / 2017

Ένα πιάνο, μια φωνή: Κάθε Ρότα μετράει.
Λίγους μήνες μετά τα Φώτα Σκιάς ο Βασίλης Αντωνάς και η Αριστέα επιστρέφουν στη σκηνή του Γυάλινου UpStage χαράζοντας πορεία για Strombolicchio. Περιπλανιούνται και παραπλανιούνται αβίαστα και σχεδόν άφοβα στους βράχους του Αρχιπελάγους του Αιόλου ακολουθώντας το ηφαιστειακό τόξο.


Με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και πρόθεση για πειραματισμό, ρίσκο και αυτοσχεδιασμό αλλά συνάμα με προσοχή και φροντίδα, θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων ελλήνων συνθετών όπως οι Μ. Θεοδωράκης, Σ. Ξαρχάκος, Μ. Χατζιδάκις, Θ. Μικρούτσικος, Γ. Σπανός, Χ. Νικολόπουλος, Ν. Ζούδιαρης, Θ. Παπακωνσταντίνου, Λ. Παπαδόπουλος & Κ. Χατζής χωρίς να απουσιάζουν όμως και οι εκπλήξεις, όπως πρέπει σε κάθε περιπλάνηση που σέβεται τον εαυτό της.


Ταξίδι στα λόγια που δεν λέγονται, στις νότες που δεν παίζονται και σε όλα αυτά που λείπουν. Ταξίδι στο Strombolicchio.

 Τα πρώτα Φώτα σκιάς : Διαδρομή στο ελληνικό ερωτικό του 20ου
19 / 2 / 2017 

Δύο μουσικοί (Αριστέα και Λέανδρος) και ένας ψυχοθεραπευτής (Βασίλης Αντωνάς) συναντώνται στη σκηνή του Γυάλινου Up Stage αναβιώνοντας μερικές από τις σημαντικότερες ερωτικές στιγμές του ελληνικού πενταγράμμου τον 20ο αιώνα.

Στη διαδρομή έρχονται αντιμέτωποι με έργα μεγάλων συνθετών όπως οι Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Καλδάρας, Κουγιουμτζής, Πλέσσας, Σπανός, Νικολόπουλος, Χατζηνάσιος, Πάνου, Μούτσης, Χατζής κ.α.

Αναμετρώνται με στίχους μεγάλων ποιητών όπως οι Γκάτσος, Ελευθερίου, Παπαδόπουλος και Νίκος Καββαδίας.

Επιχειρούν να προσδώσουν τον πρέπον σεβασμό στις αρχικές εκτελέσεις του Νταλάρα, του Κόκκοτα, του Μπιθικώτση ,του Πουλόπουλου, της Μοσχολιού, της Μαρίζας Κωχ,  κ.α.

Και όλα αυτά προσπαθώντας με ισορροπία να μοιραστούν το μουσικό και ψυχικό τους στίγμα με τους ακροατές τους.

Πάντα υπό την άγρυπνη καλλιτεχνική επιμέλεια της Κατερίνας Νικολούτσου (διευθύντριας του Μουσικού Παράθυρου).

Φώτα σκιάς … αγναντεύοντας πίσω από αυτά που δεν φαίνονται.